2 Ağustos 2021 Pazartesi

Kremasız Mantar Soslu Tavuk Tarifi

 

Kremasız Mantar Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk pirzola veya tavuk bonfile (Ben pirzola kullandım)

Marine İçin

  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Sosu İçin

  • 2.5 su bardağı süt  (Bardak ölçüsü 200ml)
  • 2 silme yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 12 adet mantar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 avuç maydanoz
  • Tuz

    Kremasız Mantar Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tavuk pirzolaları derin bir kaseye alıp üzerine kırmızı toz biber, karabiber, zeytinyağı, kekik ve tuz ilave ederek karıştırdım.
  • Daha sonra tavukları marine olmaları için 1-2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bıraktım. (1 gece önceden buzdolabına bırakırsanız daha lezzetli olur)
  • Marinasyon işlemi bittikten sonra tavukları kızdırdığım tavada, her iki yüzünü de çevirerek kızarttım. Sos için ayrı bir tava içerisine zeytinyağı alıp üzerine piyazlık doğranan soğanı ve sarımsağı ekleyerek hafifçe soteledim.
  • Doğradığım mantarları da ekleyip birlikte sotelemeye devam ettim. Bu arada sütün içerisine nişasta ekleyip karıştırdım.
  • Güzelce sotelenen mantar ve soğanların üzerine bu karışımı gezdirdim. Karabiber kırmızı biber ve tuzu da ekleyip karıştırdıktan sonra defne yapraklarını ekleyip sos koyulaşana kadar pişirdim.
  • Sos kaynamaya başladığında ocağın altını kapatıp sosun içerisinden defne yapraklarını çıkarttım. Son olarak maydanozu da ekleyip karıştırdım.
  • Kızarttığım tavuk pirzolayı servis tabağına alıp üzerine mantarlı sos gezdirerek servis ettim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder