30 Ağustos 2021 Pazartesi

Beyti Kebabı Tarifi

 

Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • ️400 gram kıyma
  • ️1 soğan (Rendelenmiş)
  • ️3 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • ️1 yemek kaşığı domates salçası
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • ️2 adet yufka

️Üst için

  • Sıvı yağ

️Sosu için

  • ️2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • ️1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Kıyma için tüm malzemeleri bir kaseye koyun ve kıyma ile birlikte yoğurun. 1 parça yufkayı üst üste koyup d şekline katlayın ve kenarlarınıda hafifçe içe doğru katlayın.
  • Kıymayı yufkanın en son yarısına yayın ve yavaş ama sıkı bir şekilde yuvarlayın. Aynı işlemi başka 2 yufka içinde yapın.
  • Kıyma ile yuvarlanan yufkamızı yaklaşık 5-7 cm genişliğinde kesin ve yan yana biraz boşluk kalacak şekilde yerleştirin. Yağ ile yağlayın ve 180 derecede yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Sos için yağ ve tereyağını eritin, salça ve domatesleri ilave edin, kaynatın ve tuzlayın. Bitmiş hamurun üzerine sosu dökün ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder