Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- ️400 gram kıyma
- ️1 soğan (Rendelenmiş)
- ️3 diş sarımsak (rendelenmiş)
- ️1 yemek kaşığı domates salçası
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- ️2 adet yufka
️Üst için
- Sıvı yağ
️Sosu için
- ️2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- ️1 yemek kaşığı salça
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı
- Kıyma için tüm malzemeleri bir kaseye koyun ve kıyma ile birlikte yoğurun. 1 parça yufkayı üst üste koyup d şekline katlayın ve kenarlarınıda hafifçe içe doğru katlayın.
- Kıymayı yufkanın en son yarısına yayın ve yavaş ama sıkı bir şekilde yuvarlayın. Aynı işlemi başka 2 yufka içinde yapın.
- Kıyma ile yuvarlanan yufkamızı yaklaşık 5-7 cm genişliğinde kesin ve yan yana biraz boşluk kalacak şekilde yerleştirin. Yağ ile yağlayın ve 180 derecede yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Sos için yağ ve tereyağını eritin, salça ve domatesleri ilave edin, kaynatın ve tuzlayın. Bitmiş hamurun üzerine sosu dökün ve servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder