Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 10 adet yumurta
- 7 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
- 500 gram beyaz peynir
- Maydanoz (İsteğe bağlı)
Arasına sürmek için
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram eritilmiş tereyağı veya margarin
Su Böreği Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamurumuzu yoğuralım ben iki tepsilik malzeme kullandım siz ne kadar yapmak isterseniz malzemeleri azaltıp çoğaltarak yapabilirsiniz.
- Bütün yumurtaları bir kabin içine kırıp üzerine tuzunu atıp bir güzel çırpalım unu azar azar ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
- Bunun içine başka birşey girmediği için hamur elimize çok yapışıyor bu sizi yanıltmasın çok un eklemeyin azar azar ilave edin.
- Yoğurduğunuz hamuru bir kenara kaldırıp üzerini örtüp 1 saat kadar dinlendirelim.
- İç harcı için maydanoz ve peyniri karıştırın maydanoz isteğe bağlı koymak istemezsenizde olur ben kullandım ama.
- Arasına sürmek için sıvı yağ ve margarini bir tavada eritin kenara bırakın haşlamak için genişçe bir tencereye şu doldurun ocağa alın kaynamaya bırakın.
- Dinlenen hamurumuzu bezelere ayıralım ben toplamda 16 beze çıkardım 2 tepsiye paylaştırdım 8 er adet olmak üzere. Bezeleri un yardımıyla açıp kaynayan suya bırakın 15 saniye kadar sayıp haşlayın her tarafı suya değsin.
- Kaynar suyun içinden alın soğuk suya bırakın ordada sıcağı gidince bir sepet leğen gibi birşeyin üzerine alıp suyunu akıtın tepsimize yağ sürün ilk yufkayı haşlamadan altına serin.
- Daha sonra aralarına erittiğimiz yağını sürüyoruz her katına sürülecek unutmayın 4 tane yufka olunca tepsinin içinde iç harcını serpin.
- Daha sonra kalan 4 yufkayıda haşlayıp yıkayıp tepsiye yerleştirin aralarının yağlarını sürüp bir tepside toplam 8 adet yufka olacak kalan yağdanda yüzüne sürüp fırına veriyoruz yaklaşık yarım saate kadar pişiyor.
- Fırınınızın ayarına göre süre değişebilir altı üstü kızarana kadar 200 derecede pişiriyoruz. Gerçekten çok lezzetli oluyor mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum herkese hayırlı günler afiyet olsun şimdiden 🥰🥰🥰
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder