29 Ağustos 2021 Pazar

Bildiğiniz Bütün Islak Kekleri Unutun Bol Soslu Islak Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı oda sıcaklığında süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağından biraz fazla un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

Sosu İçin

  • 1 su bardağından biraz eksik şeker
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao

    Yapılışı

  • Uygun bir kaba yumurta ve şekeri alarak ortalama 4 dakika boyunca mikserin orta devrinde çırpalım. Karışım beyazlaşıp krema kıvamına gelmeli.
  • Üzerine süt ve sıvı yağ ekleyerek şöyle bir kısaca karıştıralım. Ardından unu, kakao, kabartma tozu ve vanilyalı ekleyerek bütün malzemeler homojen bir hale gelecek şekilde ortalama 1 dakika çırpalım. Bu aşamada uzun çırpmayın ki yumurtanın çırpınca oluşan hacmi sönmesin.
  • Kek harcını spatulayla toparladıktan sonra içerisini katı yağ ile yağladığımız dikdörtgen borcama alalım. 170 derecede ortalama 35 dakika pişirelim.
  • Kekimiz pişerken diğer tarafta sosu hazırlayalım. Bunun için uygun bir cezveye sütü, şekeri, sıvı yağı ve kakaoyu alarak karıştıralım.
  • Sonrasında sosu ocağa alalım ve sos tam anlamıyla kaynamadan, kaynamaya yakın ocaktan alalım. Ardından soğumaya bırakalım. Bu arada kekimiz de pişecektir.
  • Keki fırından alınca 5 dakika kadar ilk sıcağının çıkması için bekleyelim ve sona dilimleyelim. Ilıklaşan sosu kekin üzerine ekleyebiliriz.
  • Sosu kısa sürede çekecektir. 2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis etmenizi öneririm. Dinlendiğinde lezzeti daha güzel oluyor👌
  • Ben üzerini antep fıstığıyla süsledim. Bir defa denedikten sonra sürekli yapmak isteyeceğiniz bir tarif👌 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder