Malzemeler
- Kullandığım su bardağı ölçüm 200 ml’lik
- Çay bardağı ölçüm 100 ml’lik
Köftesi için:
- Yarım su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay bardağı sıcak su
- 2 silme yemek kaşığı un
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 litre su (5 su bardağı)
- 1. 5 su bardağı yoğurt
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- Tuz
- Karabiber
- Sarımsak tozu veya küçük diş sarımsak
Üzerine:
- 1. 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı
- Köftesi için bütün malzemeler bir kaba alınır ve iyice yoğrulur. Küçük köfteler yapılır kenarda bekletilir. Köfteleri elinizi ıslatarak daha kolay şekillendirebilirsiniz.
- Su, yoğurt, un ve yumurta sarısı bir tencereye alınır iyice karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra içine köfteler verilir ve orta ateşte 10 dakika pişirilir.
- Çorbanın yoğunluğunu kendinize göre su ilavesiyle ayarlaya bilirsiniz. Baharatlar damak tadına göre ayarlanır.
- Arzu ya göre yeşil mercimek, dövme, nohut, erişte, pazı veya ıspanak yaprakları ilavesinde bulunabilirsiniz. Ben sade yaptım. Ama her türlüsünü de yapmışlığım var, her biri birbirinden güzel yakışıyor içine. Süre sonunda üzerine yağ yakıp servis edilir.
Afiyet olsun.♨
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder