Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 8-9 adet patates
- 500 gram et ben kuşbaşı doğradım orjinali jülyen doğranmış olacak
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
- Kekik
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet yeşil biber
Üzerinin İçin
- Büyük 1 kase sarımsaklı yoğurt
Sosu İçin
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı su
Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- Etimizi doğrayıp uygun bir tencereye alıyoruz zeytinyağı ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz daha sonra tencerenin kapağı kapalı orta ateşte etimiz yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 -45 dakika pişiriyoruz.
- Piştikten sonra tuz kara biber pul biber kekik ekleyip karıştırıyoruz 2-3 dakika daha kavurup ocaktan alıyoruz.
- Patatesleri soyup ince ince diliyoruz tuzlu suda 15 dakika bekletiyoruz daha sonra suyunu süzüp kızgın yağda hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz servis tabağına alıyoruz.
- Sosu için domatesi robottan geçiriyoruz uygun bir tavaya tereyağı zeytinyağı alıyoruz yağımızı ocakta eritiyoruz.
- Daha sonra salça ve robottan geçirdiğimiz domatesi ekleyip kavuruyoruz yarım çay bardağı su ekleyip kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
- Sosumuzun yarısını patatesin üzerine gezdiriyoruz daha sonra sarımsaklı yoğurt gezdirip etimizi yoğurdun üzerine yayıyoruz üzerine geri kalan sosu döküp servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder