4 Ağustos 2021 Çarşamba

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-9 adet patates
  • 500 gram et ben kuşbaşı doğradım orjinali jülyen doğranmış olacak
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber
  • Kekik
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yeşil biber

Üzerinin İçin

  • Büyük 1 kase sarımsaklı yoğurt

Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su

    Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Etimizi doğrayıp uygun bir tencereye alıyoruz zeytinyağı ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz daha sonra tencerenin kapağı kapalı orta ateşte etimiz yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 -45 dakika pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra tuz kara biber pul biber kekik ekleyip karıştırıyoruz 2-3 dakika daha kavurup ocaktan alıyoruz.
  • Patatesleri soyup ince ince diliyoruz tuzlu suda 15 dakika bekletiyoruz daha sonra suyunu süzüp kızgın yağda hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz servis tabağına alıyoruz.
  • Sosu için domatesi robottan geçiriyoruz uygun bir tavaya tereyağı zeytinyağı alıyoruz yağımızı ocakta eritiyoruz.
  • Daha sonra salça ve robottan geçirdiğimiz domatesi ekleyip kavuruyoruz yarım çay bardağı su ekleyip kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  • Sosumuzun yarısını patatesin üzerine gezdiriyoruz daha sonra sarımsaklı yoğurt gezdirip etimizi yoğurdun üzerine yayıyoruz üzerine geri kalan sosu döküp servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder