3 Ağustos 2021 Salı

Dağılmadan Tane Tane Kayısı Reçeli Tarifi

 

Malzemeler

  • ️1, 5 kg kayısı
  • ️7, 5 su bardağı şeker
  • ️1, 5 su bardağı su
  • ️1 tatlı kaşığı limon suyu
  • ️1 yemek kaşığı karbonat

    Yapılışı

  • İlk olarak geniş bir kaba su dolduralım bir yemek kaşığı karbonat ekleyip karıştıralım.
  • Kayısı çekirdeklerini çıkaralım.
  • Karbonatlı suya koyalım ve 4 saat bekletelim.
  • 4 saat beklettikten sonra kayısıları iyice yıkayıp karbonattan arındıralım.
  • Genişçe bir tencereye şeker ve suyu ekleyip ocağa alalım.
  • Kaynamaya başlayınca kayısıları ekleyelim. Kaynamaya başlayınca köpürecektir köpükleri almayalım ilk köpük şekerin köpüğüdür.
  • Kaynamaya başlayınca 1-2 dk kaynatalım altını kapatalım ve 6 saat dinlendirelim.
  • Dinlenen reçelimizi ocağa alalım kaynamaya başlayınca altını kısalım. Kısık ateşte köpüğünü alarak kaynatalım. Kaynarken kesinlikle karıştırmayalım.
  • Pişmeye yakın bir tatlı kaşığı limon suyu ekleyelim.
  • Piştiğini anlamak için tırnağınıza bir damla damlayın ters çevirin akmıyorsa olmuş demektir.Benim reçelim 40-45 dk sürede oldu miktarına göre ayarlarsınız.
  • Pişen reçeli 5 dk ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kavonozlara dolduralım ve sıkıca kapatalım.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder