Fırında Kremalı Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre+1 su bardağı süt
- 1 krema (200 ml)
- 1 çay bardağı pirinç
Pirinci haşlamak için
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 3-4 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmasın)
- 1 vanilya
Nişastayı açmak için
- Yarım kahve fincanı su
Fırında Kremalı Sütlaç Tarifi Yapılışı
- İlk olarak pirinci haşlayarak başlıyoruz,.
- Ardından sütü ve şekeri ilave edip sütün kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynayan süte kremayı ilave ediyoruz.
- Nişastayı yumurta sarısını ve suyu bir kaba alıp karıştırıyoruz.
- Kaynayan süt’ten karışıma 1-2 kepçe katıp ılık olmasını sağlıyoruz.
- Bu karışımı tencereye yavaş yavaş ilave ediyoruz ve sürekli karıştırıyoruz ki yumurta pişmesin.
- Biraz daha fokurdayıp kıvam aldıktan sonra vanilyayı ilave edip karıştıra karıştıra güveç kaplarına alıyoruz, oda sıcaklığında 5-10 dakika dinlendiriyoruz ki üstü kaymak bağlasın daha sonra su kattığımız fırın tepsisine güveç kaplarımızı alıyoruz,.
- Sadece üst ayarını açtığımız 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz,.
- Pişen sütlaçları fırından alıp soğuyunca istediğiniz şekilde (fındık fıstık ceviz tarçın) süsleyip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder