3 Ağustos 2021 Salı

Fırında Kremalı Sütlaç Tarifi

 

Fırında Kremalı Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre+1 su bardağı süt
  • 1 krema (200 ml)
  • 1 çay bardağı pirinç

Pirinci haşlamak için

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 3-4 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmasın)
  • 1 vanilya

Nişastayı açmak için

  • Yarım kahve fincanı su

    Fırında Kremalı Sütlaç Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak pirinci haşlayarak başlıyoruz,.
  • Ardından sütü ve şekeri ilave edip sütün kaynamasını bekliyoruz.
  • Kaynayan süte kremayı ilave ediyoruz.
  • Nişastayı yumurta sarısını ve suyu bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  • Kaynayan süt’ten karışıma 1-2 kepçe katıp ılık olmasını sağlıyoruz.
  • Bu karışımı tencereye yavaş yavaş ilave ediyoruz ve sürekli karıştırıyoruz ki yumurta pişmesin.
  • Biraz daha fokurdayıp kıvam aldıktan sonra vanilyayı ilave edip karıştıra karıştıra güveç kaplarına alıyoruz, oda sıcaklığında 5-10 dakika dinlendiriyoruz ki üstü kaymak bağlasın daha sonra su kattığımız fırın tepsisine güveç kaplarımızı alıyoruz,.
  • Sadece üst ayarını açtığımız 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz,.
  • Pişen sütlaçları fırından alıp soğuyunca istediğiniz şekilde (fındık fıstık ceviz tarçın) süsleyip servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder