Doyamayacağınız Sultan Kebabı (Parmaklarınızı Yedirten Lezzet) Tarifi

 

Doyamayacağınız Sultan Kebabı (Parmaklarınızı Yedirten Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 yaprak milföy hamuru

İç harcı için:

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağı (kızartmak için)
  • 4-5 havuç, normal küçüğe yakın boydan (soyup ve küçük küçük doğranacak)
  • 2 büyük boy kapya biber (küçük küçük doğranacak)
  • 1 kuru soğan (küçük küçük doğranacak)
  • 2 büyük boy diş sarımsak (ezilecek veya rendelenecek)
  • 4 tavuk göğsü (küçük küçük doğranacak)
  • 1 kase konserve mısır (yaklaşık 200 g)
  • 2-3 yemek kaşığı soya sosu (arzuya göre)
  • Tuzunuzu soya sonundan sonra azar azar ekleyin
  • Damak tadınıza göre toz karabiber ve toz kırmızıbiber

Üzerine gezdirelecek beşamel sosu için:

  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı un (ne silme nede tepeleme olsun)
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • Damak tadınıza göre tuz ve karabiber

Ayrıca üstüne serpmek için:

  • 200 gram rendelenmiş kaşar peynir

Kullandığım su bardağı ölçüsü: 250 ml

Kullandığım kasenin ağız ölçüsü: 10 cm

Kullandığım borcam: büyük boy dikdörtgen

Doyamayacağınız Sultan Kebabı (Parmaklarınızı Yedirten Lezzet) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcımız için ocağa derin bir tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağı dökün ve ocağınızı açın.
  2. Havuçlarınızı kızartın ve rengi döndüğünde kapya biberinizi de katıp karıştırın. 2-3 dakika sonra soğanınızıda katip karıştırın 2-3 dakika sonra sarımsağınızı katip karıştırın.
  3. Gene 1-2 dakika sonrasında tavuk göğüsünü de katıp karıştırın.
  4. Tavuk göğsünün rengi değiştiğinde ve suyunu çekene kadar pişin ocakta.
  5. En son mısırınızı katın ve baharatları da katıp iyice karıştırın. Hazır olan iç harcımızı bir kenara alın şimdi.
  6. Çözülmüş ve yumuşamış olan milföy yapraklarımızı şimdi tek tek mutfak tezgahına alalım.
  7. Bir merdaneyle veya oklavaylan inceltelim her yaprakları.
  8. Ben hazır inceltilmiş büyük boy rulo şeklinde milföy aldım.
  9. Bu yüzden onu 3’e bölmem yeterliydi.
  10. Borcamınızın iç kısmına (dibine ve kenarlarına) ince olmak üzere sıvı yağı fırçalayın ki hamur yapışmasın.
  11. Her yaprağı şimdi resimlerde gördüğünüz gibi küçük bir kasenin içine yerleştirin ve bir derinlik oluşturun.
  12. Harcımızdan yeterince koyun ve önce kenarlarını kapatıp sonrada uzunluğundan kapatın ve fazla gelen hamuruda kesin ve mühürleyin kubbemizi.
  13. Alt taban sadece bir kat hamur olsun ki iyi pişsin. Yani iki kat katlamayın hamuru, fazla gelen hamuru kesin ve hamuru parmaklarınızla mühürleyin birbirine).
  14. Sonrada kaseden ayırın ve borcama dizin (mühürlediğimiz yön alta gelsin).
  15. Her yaprağa böyle işlem yapın ve yağladığınız büyük boy borcama dizin.
  16. Önceden ısıttığınız 225 derece fırının en alt rafasına koyun alt üst pişene kadar.
  17. Bu arada beşemel sosumuzu hazırlayalım.
  18. Ocağa uygun bir tencereye sıvı yağımızı katın ve unumuzuda katın.
  19. Unumuzu kızartalım biraz ve ardından azar azar sütümüzü katalım ve tel çırpıcıyla karıştırın sürekli.
  20. Belkide sizin ununuza göre ya daha fazla süt veya daha az süt kullanılacaktır.Buna dikkat edin.
  21. Piştikden sonra ve istediğimiz kıvama geldiğinde tuzumuzu ve toz karabiberimizi de damak tadınıza göre ilave edin karıştırın ve ocaktan alın.
  22. Üstü ve altı kızaran kubbelerimizi fırından alalım ve her kubbeye sosumuzdan bir çorba kepçesi yardımıyla üzerine gezdirelim.
  23. En son üzerine rendelenmiş kaşar peynirinden serpelim ve tekrar fırının en alt rafına koyun borcamınızı.
  24. Üzeri kızarana kadar pişirin.Şimdi servise hazır. Yanına pirinç pilavı ve salata güzel gidecektir.
    Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...