Doyamayacağınız Sultan Kebabı (Parmaklarınızı Yedirten Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 9 yaprak milföy hamuru
İç harcı için:
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağı (kızartmak için)
- 4-5 havuç, normal küçüğe yakın boydan (soyup ve küçük küçük doğranacak)
- 2 büyük boy kapya biber (küçük küçük doğranacak)
- 1 kuru soğan (küçük küçük doğranacak)
- 2 büyük boy diş sarımsak (ezilecek veya rendelenecek)
- 4 tavuk göğsü (küçük küçük doğranacak)
- 1 kase konserve mısır (yaklaşık 200 g)
- 2-3 yemek kaşığı soya sosu (arzuya göre)
- Tuzunuzu soya sonundan sonra azar azar ekleyin
- Damak tadınıza göre toz karabiber ve toz kırmızıbiber
Üzerine gezdirelecek beşamel sosu için:
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı un (ne silme nede tepeleme olsun)
- 1 buçuk su bardağı süt
- Damak tadınıza göre tuz ve karabiber
Ayrıca üstüne serpmek için:
- 200 gram rendelenmiş kaşar peynir
Kullandığım su bardağı ölçüsü: 250 ml
Kullandığım kasenin ağız ölçüsü: 10 cm
Kullandığım borcam: büyük boy dikdörtgen
Doyamayacağınız Sultan Kebabı (Parmaklarınızı Yedirten Lezzet) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç harcımız için ocağa derin bir tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağı dökün ve ocağınızı açın.
- Havuçlarınızı kızartın ve rengi döndüğünde kapya biberinizi de katıp karıştırın. 2-3 dakika sonra soğanınızıda katip karıştırın 2-3 dakika sonra sarımsağınızı katip karıştırın.
- Gene 1-2 dakika sonrasında tavuk göğüsünü de katıp karıştırın.
- Tavuk göğsünün rengi değiştiğinde ve suyunu çekene kadar pişin ocakta.
- En son mısırınızı katın ve baharatları da katıp iyice karıştırın. Hazır olan iç harcımızı bir kenara alın şimdi.
- Çözülmüş ve yumuşamış olan milföy yapraklarımızı şimdi tek tek mutfak tezgahına alalım.
- Bir merdaneyle veya oklavaylan inceltelim her yaprakları.
- Ben hazır inceltilmiş büyük boy rulo şeklinde milföy aldım.
- Bu yüzden onu 3’e bölmem yeterliydi.
- Borcamınızın iç kısmına (dibine ve kenarlarına) ince olmak üzere sıvı yağı fırçalayın ki hamur yapışmasın.
- Her yaprağı şimdi resimlerde gördüğünüz gibi küçük bir kasenin içine yerleştirin ve bir derinlik oluşturun.
- Harcımızdan yeterince koyun ve önce kenarlarını kapatıp sonrada uzunluğundan kapatın ve fazla gelen hamuruda kesin ve mühürleyin kubbemizi.
- Alt taban sadece bir kat hamur olsun ki iyi pişsin. Yani iki kat katlamayın hamuru, fazla gelen hamuru kesin ve hamuru parmaklarınızla mühürleyin birbirine).
- Sonrada kaseden ayırın ve borcama dizin (mühürlediğimiz yön alta gelsin).
- Her yaprağa böyle işlem yapın ve yağladığınız büyük boy borcama dizin.
- Önceden ısıttığınız 225 derece fırının en alt rafasına koyun alt üst pişene kadar.
- Bu arada beşemel sosumuzu hazırlayalım.
- Ocağa uygun bir tencereye sıvı yağımızı katın ve unumuzuda katın.
- Unumuzu kızartalım biraz ve ardından azar azar sütümüzü katalım ve tel çırpıcıyla karıştırın sürekli.
- Belkide sizin ununuza göre ya daha fazla süt veya daha az süt kullanılacaktır.Buna dikkat edin.
- Piştikden sonra ve istediğimiz kıvama geldiğinde tuzumuzu ve toz karabiberimizi de damak tadınıza göre ilave edin karıştırın ve ocaktan alın.
- Üstü ve altı kızaran kubbelerimizi fırından alalım ve her kubbeye sosumuzdan bir çorba kepçesi yardımıyla üzerine gezdirelim.
- En son üzerine rendelenmiş kaşar peynirinden serpelim ve tekrar fırının en alt rafına koyun borcamınızı.
- Üzeri kızarana kadar pişirin.Şimdi servise hazır. Yanına pirinç pilavı ve salata güzel gidecektir.
Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder