7 Ağustos 2021 Cumartesi

Lotus Cheesecake Tarifi

 

Lotus Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket lotus bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Kreması İçin

  • 750 gram quark (Labne de olur)
  • 1 paket krem peynir (250 gram)
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 vanilya
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı un

Üzeri İçin

  • 400 gram lotus krema ( Azaltabilirsiniz )

    Lotus Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Bisküvileri rondodan geçiriyoruz, tereyağını eritip üzerine döküyoruz karıştırıyoruz. Kalıbımıza döküp düzeltiyoruz.
  • Kreması için malzemeleri bir kaba alıyoruz, mikserle ya da çırpma teliyle karıştırıyoruz.
  • Kalıbımıza döküyoruz, aluminyum folyo ile kalıbın etrafını sarıyoruz, fırının altına borcamda su koyuyoruz, üzerinin yanmaması için.
  • 170 derece fırında 55 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra 1 saate yakın fırın kapağı açık şekilde içinde bırakıyoruz.
  • Soğuduktan sonra lotus kremayı benmari usulü eritiyoruz pastamızın üzerine döküyoruz, dolapta 2-3 saat dinlendiriyoruz ( Bir gece önceden daha güzel olur)
  • Soğuduktan sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨👌🏻.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder