Malzemeler
- 15 adet baklava yufkası
- 4 orta boy elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Arasına;
- Toz şeker
Sosu için;
- 150 gram tereyağı veya margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
- Pudra şekeri tarçın karışımı
Yapılışı
- İlk olarak elmaların kabukları soyulur ve rendenin iri tarafı ile rendelenir.
- Ardından uygun bir tencere ya da tavaya elma rendesi, şeker, tarçın alınıp elmalar yumuşayıp suyunu çekene kadar orta ateşte pişirilir.
- Elmalar suyunu salıp çektikten sonra ceviz ilave edip biraz daha kavuralım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- Harcımız soğurken bizde sosunu hazırlayalım. Bunun için uygun bir tavaya tereyağı alınarak eritilir. Sıvı yağ ile karıştırılır.
- Üç tane baklava yufkası aralarına yağ karışımından sürülerek üst üste konulur.
- En üstteki yufkaya toz şeker serpiştirilir. Baklava yufkasının kısa kenarına elmalı harçtan yayılır.
- Rulo şeklinde sarılıp 3-4 parmak genişliğinde dilimlenir.
- Kesilen rulolara kalan yağdan sürülür. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirilir.
- Ilıyınca pudra şekeri tarçın karışımından serpilip servis edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder