Elmalı Çıtır Rulo Yapımı Tarifi

 

Malzemeler

  • 15 adet baklava yufkası
  • 4 orta boy elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Arasına;

  • Toz şeker

Sosu için;

  • 150 gram tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • Pudra şekeri tarçın karışımı

     Yapılışı

  • İlk olarak elmaların kabukları soyulur ve rendenin iri tarafı ile rendelenir.
  • Ardından uygun bir tencere ya da tavaya  elma rendesi, şeker, tarçın alınıp elmalar yumuşayıp suyunu çekene kadar orta ateşte pişirilir.
  • Elmalar suyunu salıp çektikten sonra ceviz ilave edip biraz daha kavuralım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  • Harcımız soğurken bizde sosunu hazırlayalım. Bunun için uygun bir tavaya tereyağı alınarak eritilir. Sıvı yağ ile karıştırılır.
  • Üç tane baklava yufkası aralarına yağ karışımından sürülerek üst üste konulur.
  • En üstteki yufkaya toz şeker serpiştirilir. Baklava yufkasının kısa kenarına elmalı harçtan yayılır.
  • Rulo şeklinde sarılıp 3-4 parmak genişliğinde dilimlenir.
  • Kesilen rulolara kalan yağdan sürülür. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirilir.
  • Ilıyınca pudra şekeri tarçın karışımından serpilip servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder