Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet orta boy yumurta
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
İç harç;
- Yazdan hazırladığımız elmalı iç harç (3 orta boy elma, 1 su bardağı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın)
- İri kıyım ceviz içi
Üstü için;
- Pudra şekeri
Elmalı Tart Tarifi Yapılışı
- Tereyağ, toz şeker, yumurta ve kabartma tozu bir kaba alınır ve karıştırılır.
- Un ölçülü bir şekilde yavaş yavaş eklenilerek hamurumuz elde edilir.
- Buzdolabında 15 dakika bekletilir.
- Buzdolabında bekleyen hamurumuz 2 eşit parçaya bölünür ve bir parçası üst süslemesi için ayrılır.
- Açılan hamur tepsine alınır ve üzerine çatalla izler yapılır.
- Yazdan hazırlamış olduğumuz elmalı iç harç yayılır eğer iç harcınız yoksa 3 adet orta boy elma rendelenip içine tarçın ve toz şeker de eklenerek kavrulur.
- Üzerine dövülmüş ceviz içi serpilir.
- Üstü için ayırdığımız hamur açılıp kesilerek tartımızın üst süslemesi yapılır ve 180derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir.
- Pişen tartın üzerine pudra şekeri serpilir. Miss kokular her yeri sardı bile afiyet olsuuun🍎.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder