4 Ağustos 2021 Çarşamba

Elmalı Tart Tarifi

 

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet orta boy yumurta
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

İç harç;

  • Yazdan hazırladığımız elmalı iç harç (3 orta boy elma, 1 su bardağı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın)
  • İri kıyım ceviz içi

Üstü için;

  • Pudra şekeri

    Elmalı Tart Tarifi Yapılışı

  • Tereyağ, toz şeker, yumurta ve kabartma tozu bir kaba alınır ve karıştırılır.
  • Un ölçülü bir şekilde yavaş yavaş eklenilerek hamurumuz elde edilir.
  • Buzdolabında 15 dakika bekletilir.
  • Buzdolabında bekleyen hamurumuz 2 eşit parçaya bölünür ve bir parçası üst süslemesi için ayrılır.
  • Açılan hamur tepsine alınır ve üzerine çatalla izler yapılır.
  • Yazdan hazırlamış olduğumuz elmalı iç harç yayılır eğer iç harcınız yoksa 3 adet orta boy elma rendelenip içine tarçın ve toz şeker de eklenerek kavrulur.
  • Üzerine dövülmüş ceviz içi serpilir.
  • Üstü için ayırdığımız hamur açılıp kesilerek tartımızın üst süslemesi yapılır ve 180derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir.
  • Pişen tartın üzerine pudra şekeri serpilir. Miss kokular her yeri sardı bile afiyet olsuuun🍎.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder