4 Ağustos 2021 Çarşamba

Pofuduk Peynirli Poğaça Tarifi

 

Pofuduk Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta akı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instat maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 6 bardak un

İçine;

  • Peynir

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı

    Pofuduk Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kaba un hariç tüm malzemeler eklenir karıştırılır.
  • Ardından un eklenip yoğrulur ve üzeri kapatılarak 2 saat dinlendirmeye bırakılır.
  • Mayalanan hamur tezgaha alınıp tekrar yoğurulur.
  • İstediğiniz büyüklükte parçalara bölünür ve beze haline getirilir.
  • Her bir beze biraz açılır içine peynir koyulur uç kısımlarından tutarak yuvarlanır.
  • Tepsi üzerine yağlı kağıt serilir hamurlar dizilir.
  • Tekrar mayalanması için üzerine örtü serilip 40 dakika kadar bekletilir.
  • Bekledikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Ardından susam ve çörek otu dökülür.
  • Önceden ısıtılmış fırında 185 derecede yaklaşık 20 dakika pişirilir.(fanlı fırında alt üst ayarlı şekilde pişirdim).
  • Servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder