6 Ağustos 2021 Cuma

Frambuazlı Kurabiye Tarifi

 

Frambuazlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet limon rendesi
  • 8 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 adet yumurta akı
  • 6 su bardağı un (+, -)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Frambuaz reçeli veya çilek reçeli
  • İki farklı boyda kalp kurabiye kabı

    Frambuazlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Oda ısısındaki tereyağını, pudra şekerini, limon rendesini hamur yoğuracağımız kaba alıp mikserle 3-5 dakika krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Sıvı yağı çırparken akıtarak ilave edelim, yedirene kadar çırpalım. Yumurta aklarını ekleyerek iyice karışına kadar çırpmaya devam edelim.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ile birlikte bir kaba eleyelim. Yavaş yavaş ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  • Hazırlanan hamuru streçleyip buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
  • Hamuru iki parçaya ayıralım merdaneyle yarım cm açalım.
  • Büyük kalp kalıbıyla çıkarabildiğimiz kadar kalpler çıkaralım.
  • Kalan kalp hamurlarını iki parçaya birleştirip hamuru tekrar açalım. İçi dolu kalplerle boş kalplerin aynı olmasına dikkat edelim.
  • Tüm hamura şekil verdikten sonra ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirelim.
  • Soğuduktan sonra büyük kalplerin ortasına frambuaz reçeli sürelim ve boş kalplerle kapatalım.
  • Üzerine pudra şekeri serpelim afiyet olsun. :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder