Lezzetli Pratik Börek (Kabaklı) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
Harcı için;
- 1 adet soğan
- 5 adet sivri biber
- 2 adet kızartmalık kabak
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
Sosu için;
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
- Haşhaş
Lezzetli Pratik Börek (Kabaklı) Tarifi Yapılışı
- Önce iç harcı için soğan ve biberi ince doğradım sıvı yağ ekleyerek kavurdum.
- Üzerine küp doğranmış kabak ve domatesi ekledim.
- Salça ve tuzu da ekledim tamamen pişince altını kapattım.
- Bir kapta sos için yoğurt ve sıvı yağı karıştırdım.
- Bir yufkayı serdim üzerine sostan sürdüm.
- Üzerine ikinci yufkayı serdim yine sostan sürdüm.
- 3. Yufkasında serdim üzerine kabaklı iç harcı tamamen yaydım.
- Kenarlardan çok az içe katladım ve rulo şeklinde yuvarladım.
- 2 cm olacak şekilde bıçakla kestim.
- Benim toplamda 16adet böreğim çıktı.
- Herbirini yağlı kağıt serili tepsime dizdim.
- Sostan çok az kalmıştı onun üzerine yumurta sarısını ilave ettim böreklerin üzerine sürdüm.
- Son olarak çörek otu ve haşhaş serptim.
- 200derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirdim. Deneyeceklere afiyet olsun🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder