6 Ağustos 2021 Cuma

Lezzetli Pratik Börek (Kabaklı) Tarifi

 

Lezzetli Pratik Börek (Kabaklı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

Harcı için;

  • 1 adet soğan
  • 5 adet sivri biber
  • 2 adet kızartmalık kabak
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Haşhaş

    Lezzetli Pratik Börek (Kabaklı) Tarifi Yapılışı

  • Önce iç harcı için soğan ve biberi ince doğradım sıvı yağ ekleyerek kavurdum.
  • Üzerine küp doğranmış kabak ve domatesi ekledim.
  • Salça ve tuzu da ekledim tamamen pişince altını kapattım.
  • Bir kapta sos için yoğurt ve sıvı yağı karıştırdım.
  • Bir yufkayı serdim üzerine sostan sürdüm.
  • Üzerine ikinci yufkayı serdim yine sostan sürdüm.
  • 3. Yufkasında serdim üzerine kabaklı iç harcı tamamen yaydım.
  • Kenarlardan çok az içe katladım ve rulo şeklinde yuvarladım.
  • 2 cm olacak şekilde bıçakla kestim.
  • Benim toplamda 16adet böreğim çıktı.
  • Herbirini yağlı kağıt serili tepsime dizdim.
  • Sostan çok az kalmıştı onun üzerine yumurta sarısını ilave ettim böreklerin üzerine sürdüm.
  • Son olarak çörek otu ve haşhaş serptim.
  • 200derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirdim. Deneyeceklere afiyet olsun🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder