3 Ağustos 2021 Salı

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı un

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao

    Islak Kek Tarifi Yapılışı

  • Kek için yumurta ve şeker çırpılır.
  • Un ve kabartma tozu dışında tüm malzemeler eklenir ve karıştırılır.
  • Un ve kabartma tozu eklenir tekrar karıştırılır.
  • Hamur yağlanmış borcama dökülür. (küçük borcam kullandım).
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
  • Kek pişerken sos hazırlanır.
  • Malzemeler küçük bir tencereye alınır kaynayana kadar karıştırılır kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.
  • Fırından çıkan kekin sıcaklığı çıkınca kürdanla delikler yapılır.
  • Soğuk sos kekin üzerine gezdirilir.
  • Sosunu çekince buz dolabında 2-3 saat kadar bekletilir.
  • Üzeri istenilen şekilde süslenir. Deneyeceklere afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder