Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1.5 su bardağı un
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Kek için yumurta ve şeker çırpılır.
- Un ve kabartma tozu dışında tüm malzemeler eklenir ve karıştırılır.
- Un ve kabartma tozu eklenir tekrar karıştırılır.
- Hamur yağlanmış borcama dökülür. (küçük borcam kullandım).
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
- Kek pişerken sos hazırlanır.
- Malzemeler küçük bir tencereye alınır kaynayana kadar karıştırılır kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.
- Fırından çıkan kekin sıcaklığı çıkınca kürdanla delikler yapılır.
- Soğuk sos kekin üzerine gezdirilir.
- Sosunu çekince buz dolabında 2-3 saat kadar bekletilir.
- Üzeri istenilen şekilde süslenir. Deneyeceklere afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder