Tahinli Baklavalık Yufka Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet baklavalık yufka
- 1 su bardağı tahin
- Yarın su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için ;
- Dövülmüş fıstık
Tahinli Baklavalık Yufka Sarması Tarifi Yapılışı
- Yufkalardan 2 tanesini tezgaha koyup üzerine bolca tahin sürülür .
- Şeker serpilir ve ceviz serpilir.
- Tekrar bir tane yufka üzerine konulur .
- Biraz tahin şeker serpilir ve sarılır.
- Dilimlenir üzerine fırçayla sıvı yağ sürülür, fıstık dökülür .
- Yufka bitene kadar bu işlem yapılır .
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırına verip 20 dakka pişirilir ve alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder