Kar Topu Kurabiye Tarifi

 

Kar Topu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket 250 gram tereyağ
  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı tepeleme un

Üzeri İçin

  • 300 gram beyaz çikolata 1, 5
  • Su bardağı hindistan cevizi

    Kar Topu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.
  • İlk olarak benmari usulü eritmiş olduğumuz çikolata bulayıp daha sonra hindistan cevizine buluyoruz 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder