Kar Topu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket 250 gram tereyağ
- 2 yumurta
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı tepeleme un
Üzeri İçin
- 300 gram beyaz çikolata 1, 5
- Su bardağı hindistan cevizi
Kar Topu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.
- İlk olarak benmari usulü eritmiş olduğumuz çikolata bulayıp daha sonra hindistan cevizine buluyoruz 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder