Tam Ölçülü Un Kurabiyesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gram sade yağ (Tereyağı da kullanabilirsiniz ancak susuz yağ kullanmanızı tavsiye ederim. ben vita yağ kullandım. Büyük marketlerde bulabilirsiniz)
  • 6 yemek kaşığı nişasta
  • 7 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un (1 su bardağını kavurarak kullandım – unu mutlaka eleyerek ekleyin)

    Yapılışı

  • İlk önce bir su bardağı kadar unu bir tavaya alın ve biraz kavurun. Kokusu çıksın hafif rengi dönsün yeter. Bu şekilde çok daha lezzetli oluyor. Un soğurken oda sıcaklığında yumuşamış yağı, pudra şekerini, nişastayı ve vanilyayı bir kapta karıştırın.
  • İçerisini kavurduğunuz unu ve geri kalan unu da ekleyerek (unu eleyerek ekleyin) ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Çok fazla yoğurmayın, ne kadar yoğurursanız o kadar un ister bu nedenle hamur toparlanınca daha fazla un eklemeyin.
  • Hamuru streç filme sarın ve buzdolabından yarım saat, bir saat kadar dinlendirin. Daha sonra hamuru dört parçaya ayırın ve rulo haline getirip üzerine çatal ile uzun bir çizik attıktan sonra dilimleyin.
  • Toplamda 40 adet kurabiye oluyor. Yağlı kağıt serili tepsiye kurabiyeleri dizin ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kesinlikle daha fazla tutmayın sertleşir.
  • Her fırının pişirme süresi değişir bu nedenle kontrollü pişirin. Ben 17. dakikada çıkardım, üzeri pembeleşmeyecek. Fırından çıkınca soğuyana kadar kesinlikle ellemeyin.
  • İyice soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun.
  • Not: Kullandığım bardak ölçüsü: 200 ml

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder