6 Ağustos 2021 Cuma

Lezgi Börek Tarifi

 

Lezgi Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet hazır yufka

İç Malzemesi İçin

  • 300 gram kıyma
  • 5 adet orta boy patates (Haşlanmış )
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Sosu İçin

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un

Üzerine Sürmek İçin

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Lezgi Börek Tarifi Yapılışı

  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın sıvı yağ da biraz kavurun, kıymayı ilave edin, kıymanın rengi değişinceye kadar kavurun.
  • Doğranmış kapya biber ve yeşil biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Yeteri kadar tuz ve baharatları atıp karıştırın ve ocaktan alın.
  • Haşlanmış patatesleri küp küp doğranmış olarak kıymalı harca ekleyin ve karıştırın, iç harcımız hazırdır.
  • Sosu için, nişasta ve unu karıştırın, üzerine süt ve sıvı yağ ekleyerek çırpın.
  • Bir şişe maden suyunu dökün, güzelce karıştırın.
  • Bir yufkayı tezgâha serin, fırçayla her yerine sosundan sürün.
  • Yufkanın bir ucunu ortaya doğru biraz kapatın, iç harcından uzun olarak koyun, yanlarından içe doğru biraz kapatın ve rulo yaparak sarın.
  • Fırın tepsisine kâğıt serin veya biraz sıvı yağ sürün, sardığınız böreği tepsiye yerleştirin.
  • Öteki yufkaları aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye yerleştirin.
  • Üzerine bir yumurta ile iki yemek kaşığı sıvı yağı karıştırarak sürün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200derece de 40-45 dakika kadar pişirin. Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder