Malzemeler
- 6-7 yaprak marul
- 2 adet havuç
- Küçük boy mor lahananın çeyreği
- 5-6 adet çeri domates
- 1 adet salatalık
- 2 dal taze soğan
- 1 su bardağı konserve mısır
- 5 dal maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- 2 tatlı kaşığı nar ekşisi
Yapılışı
- Tüm sebzeleri güzelce yıkayalım ve havuçların kabuklarını soyalım.
- Marul yapraklarını orta incelikte kıyalım.
- Havuçları rendeleyelim, salatalığı küp küp doğrayalım.
- Çeri domatesleri ortadan ikiye keselim.
- Taze soğanları, mor lahanayı ve maydanozu ince ince kıyalım.
- Maydanoz dışında, tüm malzemeleri bir kasede bir araya getirelim.
- Mısır, limon suyu ve zeytinyağını ilave edelim ve salata malzemelerini nazikçe karıştıralım.
- Üzerine nar ekşisini de gezdirelim ve hazır olan salatamızı servis tabağına alalım.
- Kıyılmış maydanozları, sunum aşamasında, salatanın üzerine ekleyelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder