Orijinal Girit Mezesi (Yunanistan) Tarifi

 

Orijinal Girit Mezesi (Yunanistan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram ezine peyniri (1 kase)
  • 100 gram lor peyniri (yarım kase)
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak (yahut yarım çay kaşığı sarımsak granül)
  • 2 tatlı kaşığı galeta unu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı dolusu toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Avuç ayası kadar ince kıyılmış antep fıstığı
  • 1 avuç iri parçalara kesilmiş ceviz içi

    Orijinal Girit Mezesi (Yunanistan) Tarifi Yapılışı

  • Ceviz ve antep fıstığı hariç tüm malzemeleri uygun bir kaba koyup çatal yardımıyla eziniz yahut eldiven takarak yoğurunuz.
  • Ceviz ve antep fıstığını ekleyerek karıştırınız.
  • Antep fıstığını toz (3 tatlı kaşığı) olarak da kullanabilirsiniz.
  • Servis tabağına alıp dilerseniz üzerine zeytinyağı gezdiriniz.
  • Mezemiz servise hazır.

    Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder