Malzemeler
Hamur için;
- Ilık süt (350 ml)
- 1 çay kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 su bardağı un
Kıymalı dolgu;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 400 gram kıyma
- 2 tane ince doğranmış soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam ince doğranmış maydanoz
Patatesli dolgu;
- 6 tane haşlanmış patates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
Hamuru açmak için;
- 1 su bardağı un (120 gram)
- 1 su bardağı nişasta (105 gram)
Sürmek için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Kaşar peyniri
Yapılışı
- Hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak bir hamur yoğuralım ve 1 saat dinlendirelim.
- 400 gr kıymayı ocağa alıp suyu çekilene kadar kavuralım ve 2 adet ince doğranmış soğanı ekleyelim.
- Soğanı kavrulduktan sonra bir tutam ince doğranmış maydanoz, tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyelim.
- Patatesli kısmı için 5 adet haşlanmış patatesi ezip zeytinyağ karabiber tuz ekleyip karıştıralım.
- Dinlenen hamuru 12 eşit parçaya bölüp 3 tane bezeyi aralarını unlayarak üst üste koyup açalım.
- Açtıktan sonra tek tek oklavayla sarıp ayıralım.
- İç malzemelerini koyup elimizle büzelim.
- Üstüne yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder