26 Ağustos 2021 Perşembe

Patlıcanlı Börek (Yiyenler Kıymalı Sanacak) Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yufka

İç Harcı İçin

  • 3 adet büyük boy kemer patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu İçin

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke (Üzüm elma fark etmez)

Üzeri İçin

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

    Yapılışı

  • İlk önce patlıcanların dışını tamamen soyup küçük küpler halinde doğrayalım. Uygun bir kabın içerisine alalım. Üzerine 2 çay kaşığı tuz ve geçecek kadar su ilave edip 15 dakika patlıcanların acısını bırakması için bekletelim.
  • Daha sonra yıkayıp suyunu sıkalım ve bir kenara alalım. Tencerenin içerisine yağı soğan ve biber alıp kavurmaya başlayalım.
  • Sonra patlıcanları ilave edelim. Patlıcanlar da kavrulduktan sonra son olarak tuz ve baharatlarını ekleyip karıştırıp ocaktan alalım. İç harcımız hazır. Soğumaya bırakalım.
  • Yufkanın bir tanesini elimizle önce ortadan ikiye daha sonra tekrar ikiye ayırıp bir yufkayı 4 parçaya ayıralım. Su, sıvı yağ, un ve sirkeyi bir kasede çırpalım.
  • Bir parça yufkanın üzerine sostan sürelim. Kenarlarını kare olacak şekilde katlayalım. Hazırlamış olduğumuz iç harcından ortasına bir kaşık alalım ve kenarlarını zarf biçiminde kapatalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine dizelim üzerine yumurta süt ve sıvı yağdan oluşmuş sosumuzu sürelim son olarak susam serpiştirelim.
  • Daha önceden ısıtılmış 200 derecelik alt üst ayar fırında böreklerimiz nar gibi kızarana kadar pişirelim deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder