Malzemeler
- 4 adet yufka
İç Harcı İçin
- 3 adet büyük boy kemer patlıcan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet büyük boy kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu İçin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke (Üzüm elma fark etmez)
Üzeri İçin
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
Yapılışı
- İlk önce patlıcanların dışını tamamen soyup küçük küpler halinde doğrayalım. Uygun bir kabın içerisine alalım. Üzerine 2 çay kaşığı tuz ve geçecek kadar su ilave edip 15 dakika patlıcanların acısını bırakması için bekletelim.
- Daha sonra yıkayıp suyunu sıkalım ve bir kenara alalım. Tencerenin içerisine yağı soğan ve biber alıp kavurmaya başlayalım.
- Sonra patlıcanları ilave edelim. Patlıcanlar da kavrulduktan sonra son olarak tuz ve baharatlarını ekleyip karıştırıp ocaktan alalım. İç harcımız hazır. Soğumaya bırakalım.
- Yufkanın bir tanesini elimizle önce ortadan ikiye daha sonra tekrar ikiye ayırıp bir yufkayı 4 parçaya ayıralım. Su, sıvı yağ, un ve sirkeyi bir kasede çırpalım.
- Bir parça yufkanın üzerine sostan sürelim. Kenarlarını kare olacak şekilde katlayalım. Hazırlamış olduğumuz iç harcından ortasına bir kaşık alalım ve kenarlarını zarf biçiminde kapatalım.
- Yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine dizelim üzerine yumurta süt ve sıvı yağdan oluşmuş sosumuzu sürelim son olarak susam serpiştirelim.
- Daha önceden ısıtılmış 200 derecelik alt üst ayar fırında böreklerimiz nar gibi kızarana kadar pişirelim deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun 🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder