26 Ağustos 2021 Perşembe

Tüm Börek Tariflerini Unutturan Kıymalı Börek Tarifi

 

 Malzemeler

  • 4 adet günlük yufka

Sosu için :

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 400 gr orta yağlı kıyma
  • Tuz, karabiber, tozbiber ,kimyon

    Yapılışı

  • Soğanı yemeklik doğrayalım ,genişçe bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökelim.
  • Orta ateşte soğanın hafif rengi dönene kadar kavuralım.
  • Kıymayı ekleyip kıyma pişene kadar ara ara karıştırarak kavuralım .
  • Tuz ve baharatlarıda ekleyip bir iki dakika sonra ocaktan alalım .
  • Kıyma harcı soğurken bu arada sos için yumurtaları derin bir kasede çırpma teliyle köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  • Sıvı yağ ve süt ekleyip son kez karıştıralım .
  • Yufkayı tepsiye serelim.
  • Üzerine hazırlamış olduğumuz sostan sürüp fırça yardımıyla sosu paylaştırıp yufkayı ikiye katlayalım.
  • Üzerine tekrar sos sürüp kesme aparatı ya da bıçak yardımıyla üçgen şekillerde keselim.
  • Kıymalı harçtan bir yemek kaşığı kadar üçgen yufkanın geniş kısmına alalım iki yandan içe doğru katlayarak hafif genişlemesine saralım ,büyük boy fırın tepsisine yanyana dizelim .
  • Bir adet yumurta sarısını sürüp üzerine tercihen çörek otu atalım.
  • 175 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar kontrollü olarak pişirilelim 💯.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder