Malzemeler
- 4 adet günlük yufka
Sosu için :
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 büyük boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 400 gr orta yağlı kıyma
- Tuz, karabiber, tozbiber ,kimyon
Yapılışı
- Soğanı yemeklik doğrayalım ,genişçe bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökelim.
- Orta ateşte soğanın hafif rengi dönene kadar kavuralım.
- Kıymayı ekleyip kıyma pişene kadar ara ara karıştırarak kavuralım .
- Tuz ve baharatlarıda ekleyip bir iki dakika sonra ocaktan alalım .
- Kıyma harcı soğurken bu arada sos için yumurtaları derin bir kasede çırpma teliyle köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Sıvı yağ ve süt ekleyip son kez karıştıralım .
- Yufkayı tepsiye serelim.
- Üzerine hazırlamış olduğumuz sostan sürüp fırça yardımıyla sosu paylaştırıp yufkayı ikiye katlayalım.
- Üzerine tekrar sos sürüp kesme aparatı ya da bıçak yardımıyla üçgen şekillerde keselim.
- Kıymalı harçtan bir yemek kaşığı kadar üçgen yufkanın geniş kısmına alalım iki yandan içe doğru katlayarak hafif genişlemesine saralım ,büyük boy fırın tepsisine yanyana dizelim .
- Bir adet yumurta sarısını sürüp üzerine tercihen çörek otu atalım.
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar kontrollü olarak pişirilelim 💯.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder