Soğuk Baklava Damakları Coşturan Aşırı Leziz Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 40/45 arası yufka
- 300 gr tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağından 2parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı antep fıstığı
- 1 paket fındık içi (Bimde satılan paketten)
Şerbeti İçin
- 700 ml süt
- 3 su bardağı şeker not: 700 ml ölçüde, sütle şeker aynı oranda olmalı
Üzeri için
- 80 gr sütlü çikolata (Buzlukta dondurulmuş)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı nesguik
Tepsi ölçüsü 30×40 boyutunda su bardağı ölçüsü 220ml, çay bardağı 125 ml.
Soğuk Baklava Damakları Coşturan Aşırı Leziz Baklava Tarifi Yapılışı
- İlk şerbetini yapmakla başlayalım,. Süt ile şekeri ocağa alıp karıştırarak pişirelim kaynamaya başlayınca altını kısalım 15 dakika kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Baklavalık yağ elde etmek için tereyağı mı veya margarini ortaboy tavaya alalım eritelim. Yemek kaşığı ile yüzeye çıkan, köpükleri, sıyırarak alıp atalım. Kalan saf sarı yağ oluyor.
- Üzerine sıvı yağını ekleyelim karıştıralım süzgeçten geçirelim. Yağdan 1 su bardağından 2 parmak az olacak şekilde bardağa koyup ayıralım.
- Kalan yağı yufkalara sürmek için kullanalım. Tepsinin tabanını bolca yağlayalım. Yufkaları kalın bir örtünün arasına alalım kurumasınlar.
- Tepsi içine göre kesilmiş 20 adet yufkayı taban kata (Her iki yufkada 1, 5 yemek kaşığı yağ dökerek yufkanın her yerini fırça ile yağlıyoruz 20 ci kata gelince yağlayıp fındık ve fıstığı her yerine bolca serpelim (Kalan 20 veya 25 adet yufkayı bu sefer tek tek yağlayarak, her kata 1 yemek kaşığı yağ döküp sürerek bitirelim) bıçakla dilimlere keselim.
- Bardakta ayırdığımız yağı en üste her yerine dökerek fırçayla sürelim. Önceden ısınmış fırında orta rafında fansız ayarda 180 dc 1 saat pişirelim. Kontrollü olalım herkesin fırın ayarı pişirme süresi farklı olabilir.
- Üzeri pembeleşince çıkaralım. 15 dakika ılımaya bırakıp. Soğumuş şerberti üzerine dökelim.
- Ilıyınca buzdolabında 6/7 saat bekletip soğutalım üzerine tel süzgeçle nesguik serpelim. Buzlukta ki çikolatayı rendeleyip üzerine serpelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder