Tam Kıvamında Brownie Tarifi
Malzemeler
- 3 adet yumurta oda ısısında
- 1 su bardağı esmer şeker (Normal toz şeker de olur )
- Yarım su bardağı un
- 1 vanilya
- 2 tatlı kaşığı kakao
- 200gr tereyağı
- 80 gramlık 2 paket bitter çikolata veya kuvertur çikolata
- 80 gr beyaz çikolata
Yapılışı
- Yumurta ve şekeri beyazlayıp köpürene kadar çırpıyoruz.
- Tava da yağı eritip bitter çikolatayı ekliyoruz ve iyice erimesini sağlıyoruz.
- Eriyen çikolatayı yumurtalı harca yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz.
- İyice karıştırdıktan sonra (Bu aşama da çok hızlı çırpmayın yumurta ve şeker sönmesin ).
- Kakao, un, vanilyayı ekleyip spatula yardımıyla harca yedirelim. ( çırpmak yok güzelce karıştıralım).
- Daha sonra fırını 180 derece fansız ayarda ısıtalım.
- Çok küçük veya çok büyük tepsi olmamasına dikkat edin. Brownie hafif kalın olduğunda içi daha iyi oluyor.
- Tepsiye yağlı kağıt serip harcın yarısını dökün ve arasına beyaz çikolata dilimlerini rastgele serpiştirin. Kalan harcı da döktükten sonra üzerine vişne, böğürtlen, ceviz, fındık koyabilirsiniz veya sade olarak kalabilir.
- Fırında pişme süresi 20-25 dakika (Herkesin fırında pişme süresi aynı olmayabilir. Ara ara kontrol etmekte fayda var ).,
- Hafif üzeri kabuk tutar gibi olunca fırından alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. 🌿
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder