Tam Kıvamında Brownie Tarifi

 

Malzemeler

  • ‌3 adet yumurta oda ısısında
  • 1 su bardağı esmer şeker (Normal toz şeker de olur )
  • Yarım su bardağı un
  • 1 vanilya
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 200gr tereyağı
  • 80 gramlık 2 paket bitter çikolata veya kuvertur çikolata
  • 80 gr beyaz çikolata

    Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri beyazlayıp köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Tava da yağı eritip bitter çikolatayı ekliyoruz ve iyice erimesini sağlıyoruz.
  • Eriyen çikolatayı yumurtalı harca yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz.
  • İyice karıştırdıktan sonra (Bu aşama da çok hızlı çırpmayın yumurta ve şeker sönmesin ).
  • Kakao, un, vanilyayı ekleyip spatula yardımıyla harca yedirelim. ( çırpmak yok güzelce karıştıralım).
  • Daha sonra fırını 180 derece fansız ayarda ısıtalım.
  • Çok küçük veya çok büyük tepsi olmamasına dikkat edin. Brownie hafif kalın olduğunda içi daha iyi oluyor.
  • Tepsiye yağlı kağıt serip harcın yarısını dökün ve arasına beyaz çikolata dilimlerini rastgele serpiştirin. Kalan harcı da döktükten sonra üzerine vişne, böğürtlen, ceviz, fındık koyabilirsiniz veya sade olarak kalabilir.
  • Fırında pişme süresi 20-25 dakika (Herkesin fırında pişme süresi aynı olmayabilir. Ara ara kontrol etmekte fayda var ).,
  • Hafif üzeri kabuk tutar gibi olunca fırından alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. 🌿

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder