Malzemeler
- 1 paket kedi dili bisküvi
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket toz kremşanti (Kremşanti ile eklemek için yarım su bardağı süt )
Üzeri İçin
- 1 paket hazır çikolata sos
- 2 su bardağı süt
Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml Borcam ölçüsü 32 cm
Yapılışı
- İlk olarak kreması için malzemeleri tencereye alalım pişirelim. Katılaşınca altını kapatalım üzerini süreç filmle kapatalım oda sıcaklığına gelince dalana kaldıralım en az iki saat bekletelim.
- Çikolata sosunu hazırlayalım normalde 2, 5 su bardağı süt yazıyor ama 2 su bardağıyla hazırlayalım sosu. Çikolata sosunu arada karıştırarak soğutalım.
- 2 saat dinlendikten sonra bir poşet kremşanti ve yarım su bardağı ekleyip mikserle 5-6 dakika çırpalım.
- İçerisine bir paket kedidilini 3-4 parça olacak şekilde parçalara bölüp ekleyelim karıştıralım.
- 32 cm yani büyük boy borcama dökelim. Tepsiye yayalım üzerini düzleyelim.
- Soğumuş çikolata sosunu üzerine dökelim ve bir gece dolapta bekletelim.
- Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder