9 Ağustos 2021 Pazartesi

Zeytinyağlı Sebze Dizmesi Tarifi

 

Zeytinyağlı Sebze Dizmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 4 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • Kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu İçin

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 su bardağı su

    Zeytinyağlı Sebze Dizmesi Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patlıcanları orta kalınlıkta doğruyoruz suda 10 dakika bekletiyoruz. O esnada bir soğan iki yemek kaşığı zeytinyağı domates sarımsakları ve köz biberi bir tavada soteler gibi bir miktar kavuruyoruz.
  • Sonra hepsini robot yardımıyla eziyoruz ezmiş olduğumuz sebzeleri fırın tepsisinin altına eşit yayıyoruz. Patatesleri patlıcan ve kabakları yuvarlak dilimler şeklinde kesiyoruz.
  • Domatesleri uygun şekilde doğrayıp sebzeleri sıralı halde hepsinden birer tane olarak dizerek tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Üzerine bir tatlı kaşığı salça zeytinyağı bir su bardağı suyla kekik, nane, tuz ilave ederek çırpıyoruz sebzelerin üzerine eşit döküyoruz.
  • Sebzeler yumuşayıp suyunu çekene kadar 180 derece fırında kontrollü pişmeye bırakıyoruz. Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder