Malzemeler
- 2,5 su bardağı köftelik bulgur
- 2 adet domates
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 limon
- Yarım yemek kaşığı tuz
- Yarım yemek kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı isot
- 3 dal taze soğan
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 su bardağı zeytinyağı
Yapılışı
- Köftemizin yoğuracağımız tepsiye köftelik bulgur, kabuğunu soyarak küp küp doğradığımız domates, rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, domates salçası, biber salçası, küçük küçük doğradığımız limonu alalım.
- Üzerine tuz, karabiber, pul biber ve isotu ekleyerek 15 dakika kadar elimizle yoğuralım. Köftemizi yoğururken kuruyacaktır. Kuruduğu zaman çok az su ilave ederek yoğurmaya devam edelim.
- Sürenin sonunda içerisindeki limon kabuklarını çıkartalım ve ince ince doğradığımız soğanı, maydanozu ve ocakta ısıttığımız zeytinyağını ekleyelim.
- Harcımızı tekrar yağı köfteye yedirecek şekilde 5 dakika kadar yoğuralım.
- Hazır olan harcımızdan yumurta büyüklüğünde parçalar alalım ve elimizle sıkarak şekil verelim. Harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Şekil verdiğimiz yağlı köftelerimiz servise hazır. Yanında ayranla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder