14 Eylül 2021 Salı

Antep Usulü Yağlı Köfte Tarifi

 

Malzemeler

  • 2,5 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 limon
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • Yarım yemek kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 3 dal taze soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 su bardağı zeytinyağı

    Yapılışı

  • Köftemizin yoğuracağımız tepsiye köftelik bulgur, kabuğunu soyarak küp küp doğradığımız domates, rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, domates salçası, biber salçası, küçük küçük doğradığımız limonu alalım.
  • Üzerine tuz, karabiber, pul biber ve isotu ekleyerek 15 dakika kadar elimizle yoğuralım. Köftemizi yoğururken kuruyacaktır. Kuruduğu zaman çok az su ilave ederek yoğurmaya devam edelim.
  • Sürenin sonunda içerisindeki limon kabuklarını çıkartalım ve ince ince doğradığımız soğanı, maydanozu ve ocakta ısıttığımız zeytinyağını ekleyelim.
  • Harcımızı tekrar yağı köfteye yedirecek şekilde 5 dakika kadar yoğuralım.
  • Hazır olan harcımızdan yumurta büyüklüğünde parçalar alalım ve elimizle sıkarak şekil verelim. Harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Şekil verdiğimiz yağlı köftelerimiz servise hazır. Yanında ayranla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder