14 Eylül 2021 Salı

Elmalı Turta Tarifi

 

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda ısısında margarin ve ya tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartmatozu
  • 3 su bardağı un

İç harcı için

  • 5-6 adet elma
  • 3 yemek kaşığı tepeleme tozşeker
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi, yarım su bardağı fındık ve badem
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme tarçın

    Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

  • İlk önce hamurumuzu hazırlıyalım. Malzemeleri sırayla yoğurma kabımıza alalım.
  • Unu ekledikten sonra hamurumuz toparlanana kadar yoğurmaya devam edelim ve üzerini bir streç folyo ile kapatıp buzdolabına kaldıralım.
  • O dolaptan dinlenirken iç harcımızı hazırlıyalım.
  • Elmaları soyup küpküp doğruyalım ve tavamıza alalım üzerine tozşekeri ekleyip bir parça margarın soteliyelim.
  • Suyunu çektikden sonra kuru üzümleri ve tarçını ekleyelim. Altını kapattıkdan sonra arzu ya göre ceviz içi, fındık, badem ekleyebilirsiniz.
    Hamurumuzun dört te birini ayıralım ve buzluğa atalım.
  • Margarin/tereyağ ile yağlanmış borcam ve ya kelepçeli kalıbımıza hamurun büyük kısmını açıp yerleştirelim.
  • Elimiz ile bastırarak inceltip kenarlarını düzeltelim. İç harcını ekleyelim. Buzluktaki hamuru üzerine rendeleyelim.
  • 180 derece de iyice kızarana kadar pişirelim.
  • Turtamız soğuduktan sonra üzerine pudraşekeri gezdirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun♡.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder