Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında margarin ve ya tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartmatozu
- 3 su bardağı un
İç harcı için
- 5-6 adet elma
- 3 yemek kaşığı tepeleme tozşeker
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi, yarım su bardağı fındık ve badem
- 1 tatlı kaşığı tepeleme tarçın
Elmalı Turta Tarifi Yapılışı
- İlk önce hamurumuzu hazırlıyalım. Malzemeleri sırayla yoğurma kabımıza alalım.
- Unu ekledikten sonra hamurumuz toparlanana kadar yoğurmaya devam edelim ve üzerini bir streç folyo ile kapatıp buzdolabına kaldıralım.
- O dolaptan dinlenirken iç harcımızı hazırlıyalım.
- Elmaları soyup küpküp doğruyalım ve tavamıza alalım üzerine tozşekeri ekleyip bir parça margarın soteliyelim.
- Suyunu çektikden sonra kuru üzümleri ve tarçını ekleyelim. Altını kapattıkdan sonra arzu ya göre ceviz içi, fındık, badem ekleyebilirsiniz.
Hamurumuzun dört te birini ayıralım ve buzluğa atalım. - Margarin/tereyağ ile yağlanmış borcam ve ya kelepçeli kalıbımıza hamurun büyük kısmını açıp yerleştirelim.
- Elimiz ile bastırarak inceltip kenarlarını düzeltelim. İç harcını ekleyelim. Buzluktaki hamuru üzerine rendeleyelim.
- 180 derece de iyice kızarana kadar pişirelim.
- Turtamız soğuduktan sonra üzerine pudraşekeri gezdirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun♡.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder