Malzemeler
- 1 su bardağı buğday
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 7 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı Tuz
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı
- Buğdayı bir gece önceden bir kaba koyup üzerine su ekleyelim ve sabaha kadar bekletelim.
- Ertesi gün buğdayı iyice yıkayıp bir tencereye alalım üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirip süzelim.
- Derin bir kabın içine yoğurt, yumurta, unu ekleyip çırpalım. Dilerseniz bu işlemi direkt çorba yapacağınız tencerede de yapabilirsiniz.
- Çorbayı yapacağımız tencereye yoğurdu ve 7 bardak suyu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Tenceremizi ocağa alıp hiç başından ayrılmadan karıştırarak orta ateşte kaynatalım, eğer karıştırmayı bırakırsak çorbamız kesilebilir.
- Kaynadıktan sonra ocağı kısık ateşe alarak buğdayı ilave edip karıştıralım ve 5 dakika daha kaynatalım. Tuzu ilave ederek 1-2 dakika daha kaynatalım.
- Bir kenarda sosu için soğanı çok minik doğrayıp küçük bir tavada sıvı yağ ile soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Kavrulan soğana tereyağını ilave edip eritelim ve üzerine naneyi ekleyip kızdıralım ve ocaktan alalım.
- Kavurduğumuz harcı çorbamıza ilave edip karıştıralım, ocaktan alıp servis edebilirsiniz.
Afiyet şeker olsun😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder