9 Eylül 2021 Perşembe

Buğdaylı Ayran Çorbası (Yöresel) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı buğday
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 7 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı Tuz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Yapılışı

  • Buğdayı bir gece önceden bir kaba koyup üzerine su ekleyelim ve sabaha kadar bekletelim.
  • Ertesi gün buğdayı iyice yıkayıp bir tencereye alalım üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirip süzelim.
  • Derin bir kabın içine yoğurt, yumurta, unu ekleyip çırpalım. Dilerseniz bu işlemi direkt çorba yapacağınız tencerede de yapabilirsiniz.
  • Çorbayı yapacağımız tencereye yoğurdu ve 7 bardak suyu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  • Tenceremizi ocağa alıp hiç başından ayrılmadan karıştırarak orta ateşte kaynatalım, eğer karıştırmayı bırakırsak çorbamız kesilebilir.
  • Kaynadıktan sonra ocağı kısık ateşe alarak buğdayı ilave edip karıştıralım ve 5 dakika daha kaynatalım. Tuzu ilave ederek 1-2 dakika daha kaynatalım.
  • Bir kenarda sosu için soğanı çok minik doğrayıp küçük bir tavada sıvı yağ ile soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Kavrulan soğana tereyağını ilave edip eritelim ve üzerine naneyi ekleyip kızdıralım ve ocaktan alalım.
  • Kavurduğumuz harcı çorbamıza ilave edip karıştıralım, ocaktan alıp servis edebilirsiniz.
  • Afiyet şeker olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder