Çikolatalı Buzluk Kurabiyesi (Az Malzeme Çok Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında erimiş margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un (200 ml)
- 80 gram sütlü çikolata
Çikolatalı Buzluk Kurabiyesi (Az Malzeme Çok Lezzet) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle uygun bir kapta oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını veya margarini pudra şekeri, nişasta, yumurtayı karıştıralım.
- Ardından vanilya, kabartma tozu, unu ekleyelim. (unu kontrollü ekleyelim. ).
- Kulak memesi kıvamında hamur elde ettikten sonra bıçak ile doğradığımız çikolatamızı hamurumuza ekleyip, karıştıralım. (çok fazla oynamayalım çikolata erir).
- Daha sonra streç film serip, hamuru üzerine alalım ve elimizle yuvarlayarak rulo yapalım.
- Rulomuzu uygun bir tepsiye koyup, buzlukta 15-20 dk kadar dinlendirelim.
- Süre sonunda rulomuzu çıkartıp, ne çok ince ne çok kalın olmayacak şekilde dilimleyelim.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derece alt üst fırında pişirelim. ( fırından fırına süre değişebilir. ).
- Az malzemeli çok lezzetli kurabiyelerimiz servise hazır. Oldukça pratik! :) Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder