10 Eylül 2021 Cuma

Çikolatalı Buzluk Kurabiyesi (Az Malzeme Çok Lezzet) Tarifi

 

Çikolatalı Buzluk Kurabiyesi (Az Malzeme Çok Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda ısısında erimiş margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (200 ml)
  • 80 gram sütlü çikolata

    Çikolatalı Buzluk Kurabiyesi (Az Malzeme Çok Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle uygun bir kapta oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını veya margarini pudra şekeri, nişasta, yumurtayı karıştıralım.
  • Ardından vanilya, kabartma tozu, unu ekleyelim. (unu kontrollü ekleyelim. ).
  • Kulak memesi kıvamında hamur elde ettikten sonra bıçak ile doğradığımız çikolatamızı hamurumuza ekleyip, karıştıralım. (çok fazla oynamayalım çikolata erir).
  • Daha sonra streç film serip, hamuru üzerine alalım ve elimizle yuvarlayarak rulo yapalım.
  • Rulomuzu uygun bir tepsiye koyup, buzlukta 15-20 dk kadar dinlendirelim.
  • Süre sonunda rulomuzu çıkartıp, ne çok ince ne çok kalın olmayacak şekilde dilimleyelim.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derece alt üst fırında pişirelim. ( fırından fırına süre değişebilir. ).
  • Az malzemeli çok lezzetli kurabiyelerimiz servise hazır. Oldukça pratik! :) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder