4 Eylül 2021 Cumartesi

Çikolatalı Pasta Tarifi

 

Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tuzu
  • 2 çay bardağı un

Kreması için

  • 3 paket krema 600ml
  • 100 gram çikolata (Yada 2 yemek kaşığı kakao )
  • 3 paket vanilya
  • 3 paket krema sıklaştırıcı

Üzerini süslemek için

  • Çilek frambuaz yaban mersini

Üzerinin ganajı için

  • 200 ml krema
  • 200 gram bitter çikolata (İsteğe bağlı sütlü çikolatada kullanabilirsiniz)

    Çikolatalı Pasta Tarifi Yapılışı

  • Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz beyazına yarım çay bardağı şeker ekleyip sertleşene kadar çırpıyoruz.
  • Yumurtanın sarısını ayrı bir kaba alıyoruz yarım çay bardağı şekeri ekleyip köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Sıvı yağ süt ekleyip tekrar çırpıyoruz un vanilya kabartma tozunu kakaoyu eleyerek ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.
  • Dada sonra yumurtanın beyazını ekleyip bir tahta kaşık la yavaş yavaş karıştırıyoruz yağlamış olduğumuz borcama kek harcımızı döküp güzelce yayıyoruz.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
  • Kremayı uygun bir kaba alıyoruz vanilya krema sıklaştırıcı ekleyip koyulaşana kadar mikserle çırpıyoruz benmari usulü eritmiş olduğumuz çikolata 10 dk dinlendirdikten sonra ekleyip tekrar çırpıyoruz kekimizin üzerine yayıyoruz.
  • Üzeri için kremayı uygun bir tencereye alıyoruz ocakta kaynadıktan sonra kenara alıp çikolatayı ekliyoruz çikolata eriyip sos haline gelene kadar karıştırıyoruz.
  • Daha sonra pastamızın üzerini kapatacak şekilde çikolata sosunu kremamın üzerine döküyoruz buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz üzerini dilediğimiz gibi meyvelerle süsleyip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder