29 Eylül 2021 Çarşamba

Cocostar Pasta Tarifi

 

Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı un
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı şeker

Hindistan cevizli kısım için

  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Ganaj için

  • 200 ml krema
  • 200 ml çikolata

    Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kek için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
  • Ardından sırasıyla malzemeleri atıp çırpma teliyle yavaşça çırpalım.
  • Kalıbımızın kenarlarını margarinleyip kekimizi dökelim.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırınımıza verelim 20- 25 dk kontrollü şekilde pişirelim.
  • Kekimizi ıslatalım.
  • Ardından hindistan ceviz kısım için tenceremize süt, irmik, şeker atıp orta ateşte pişirelim kaynadıktan sonra hindistan cevizi tereyağı ve vanilyamızı ilave edip karıştıralım.
  • Kekimizin üzerine eşit şekilde yerleştirelim.
  • Üzerine ganaj yapalım kremamızı ısıtıp çikolatamızı içerisine atıp harmanlayalım ve üzerine dökelim.
  • 1 gece buzdolabında bekletelim.
  • Üzeri istenilen şekilde süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder