Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı un
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için
- 1 su bardağı soğuk süt
- 2 yemek kaşığı şeker
Hindistan cevizli kısım için
- 1 litre süt
- 8 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Ganaj için
- 200 ml krema
- 200 ml çikolata
Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
- Ardından sırasıyla malzemeleri atıp çırpma teliyle yavaşça çırpalım.
- Kalıbımızın kenarlarını margarinleyip kekimizi dökelim.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırınımıza verelim 20- 25 dk kontrollü şekilde pişirelim.
- Kekimizi ıslatalım.
- Ardından hindistan ceviz kısım için tenceremize süt, irmik, şeker atıp orta ateşte pişirelim kaynadıktan sonra hindistan cevizi tereyağı ve vanilyamızı ilave edip karıştıralım.
- Kekimizin üzerine eşit şekilde yerleştirelim.
- Üzerine ganaj yapalım kremamızı ısıtıp çikolatamızı içerisine atıp harmanlayalım ve üzerine dökelim.
- 1 gece buzdolabında bekletelim.
- Üzeri istenilen şekilde süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder