6 Eylül 2021 Pazartesi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti 

    Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şerbet hazırlanır.
  • Bir tencereye su ve şeker alınır kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır .
  • 15 dakika kaynatılır vanilya eklenir karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
  • Keki için yumurta ve şeker beş dakika çırpılır diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır.
  • Yağlanmış borcama koyulur.
  • 160 derece de 30 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet dökülür soğumaya bırakılır.
  • Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeler bir tencereye alınır karıştırarak pişirilir.
  • Altı kapatıldıktan sonra krem şanti eklenir blenderla 5 dakika çırpılır.
  • Kekin üzerine dökülür.
  • Üzeri istenildiği gibi süslenir.
  • Buz dolabında en az 3 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder