9 Eylül 2021 Perşembe

Ekşili Köfte Tarifi

 

Ekşili Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr az yağlı dana kıyma
  • 1 yumurta akı (sarısı terbiyesi için ayrılır)
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı ucuyla kimyon
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 2 litre su
  • Tuz, karabiber
  • Maydanoz

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limonun suyu

    Ekşili Köfte Tarifi Yapılışı

  • Önce pirinç ve bulgur bir kâseye alınır, sıcak suda 15-20 dk bekletilir.
  • Bir tarafta patates ve havuç küp doğranır.
  • Islanan pirinç ve bulgur süzülerek kıymaya eklenir, diğer malzemeler de eklenerek köfte yoğurulur.
  • Misketten biraz daha büyük, erik büyüklüğünde köfte yuvarlanıp unlanmış tepsiye koyulur ve tepsi sallanarak unlanması sağlanır.
  • Tencereye yağ alınır ve ısınınca önce havuç ardından da patates kavrulur. Sonra suyu eklenir.
  • Su kaynayınca içerisine köfteler yavaşça bırakılır.
  • Hafif hafif arar ara karıştırılır.
  • Kısık ateşe alınarak sebzeler pişene kadar ağır ağır kaynamaya devam eder.
  • Sebzeler pişince büyük bir kâseye yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyu alınıp iyice çırpılır.
  • Üzerine yemeğin suyundan eklenir, çırpmaya devam edilir.
  • Sonrasında tencereye yavaş yavaş terbiyesi eklenir, eklenirken yemek aralıksız yavaşça karıştırılır.
  • Bir taşım kaynatılır, tuzu, karabiberi ve en son kıyılmış maydanoz eklenir ve servise hazır 😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder