Konserve Domates Tarifi İçin Malzemeler
- Domates (istenilen kilogramda)
- Cam kavanoz ve sıfır kapak
Konserve Domates Tarifi Yapılışı
- Domatesler güzelce yıkandıktan sonra kabukları soyulur.
- Mandalina dilimi büyüklüğünde doğrandıktan sonra her kavanoza suyu ile birlikte eşit miktarda paylaştırılır.
- Kapağı sıkıca kapatılır.
- Derin bir tencereye yahut varsa kazana kapaklar üste gelecek şekilde yerleştirilir.
- Üzerini hafif geçecek kadar su konulur.
- Kaynamaya başlayınca 15 dk kaynatılır.
- Sonrasında dikkatlice kavanozlar tencereden alınır.
- Bu aşamada kapakları tek tek yine kontrol etmemiz gerek, gevşek olan varsa hemen sıkılıp ters çevrilir ve kendi halinde soğumaya bırakılır.
Püf nokta.
Kavanozlarınız küçükse üst üste koymayın. Yeni kapak kullanmak da çok önemli. Yapanlara şifa olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder