27 Eylül 2021 Pazartesi

Fırında Beşamel Soslu Sebze Tarifi


 

Fırında Beşamel Soslu Sebze Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy kabak
  • 2 adet orta boy taze patlıcan
  • 3 adet patates
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 3 4 adet yeşil biber
  • 10 adet arpacık soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Nane

Besamel sos için

  • 1.5 su bardağı sut
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerine

  • Kasar peyniri

    Fırında Beşamel Soslu Sebze Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzelerimizi julyen şeklinde ince uzun doğrayalım. Bir kaba alıp üzerine yağ tuz ve baharatları atıp harmanlayalım.
  • 200 derecede ısıtılmış fırına üzerine folyo sarıp koyalım. Sebzeler pişene kadar fırında kalacak.
  • Bizde beşamel sosunu hazırlayalım. Sos tenceresine malzemeleri alalım. Pişene kadar karıştıralım pişen sosa karabiber ve tuz atalım. Pişen sebzelerimizi çıkaralım.
  • Üzerine pişen sosumuzu dökelim. Fırında 15 dk kadar tutalım. Çıkarıp üzerine kasar peyniri rendesini dökelim kızarana kadar pişirelim. Ilıyınca servis edelim. Ben sıcak servis ettim 😀 siz ılımasını bekleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder