Fırında Beşamel Soslu Sebze Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy kabak
- 2 adet orta boy taze patlıcan
- 3 adet patates
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 3 4 adet yeşil biber
- 10 adet arpacık soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Nane
Besamel sos için
- 1.5 su bardağı sut
- 1.5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
Üzerine
- Kasar peyniri
Fırında Beşamel Soslu Sebze Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sebzelerimizi julyen şeklinde ince uzun doğrayalım. Bir kaba alıp üzerine yağ tuz ve baharatları atıp harmanlayalım.
- 200 derecede ısıtılmış fırına üzerine folyo sarıp koyalım. Sebzeler pişene kadar fırında kalacak.
- Bizde beşamel sosunu hazırlayalım. Sos tenceresine malzemeleri alalım. Pişene kadar karıştıralım pişen sosa karabiber ve tuz atalım. Pişen sebzelerimizi çıkaralım.
- Üzerine pişen sosumuzu dökelim. Fırında 15 dk kadar tutalım. Çıkarıp üzerine kasar peyniri rendesini dökelim kızarana kadar pişirelim. Ilıyınca servis edelim. Ben sıcak servis ettim 😀 siz ılımasını bekleyin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder