Yoğurt Soslu Şeftalili Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Üzeri için:
- 2 adet şeftali
Yoğurt Soslu Şeftalili Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek çırpma kabımızın içerisine yoğurt, sıvı yağ, toz şekeri ve vanilyayı alarak mikser yardımı ile 2 dakika çırpalım.
- Bu karışımdan 1 su bardağı alarak buzdolabına kaldıralım.
- Kalan karışımın içerisine yumurtaları kıralım .
- 2 dakika kadar çırpalım .
- Üzerine 2 su bardağı unu eleyerek karıştıralım.
- En son kabartma tozunu ekleyelim ve tekrar karıştıralım .
- Yuvarlak borcamı sıvı yağla yağlayalım ,daha sonra kek hamurumuzu dökelim.
- Diğer yandan şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkaralım .
- Yarım ay şeklinde ince ince doğrayalım.
- Kekin üzerine her yerini kaplayacak şekilde dizelim .
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırına verelim fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirelim.
- Fırından çıkan keki 2 dakika soğumaya bırakalım soğuyan kekin üzerine buzdolabına ayırmış olduğumuz yoğurt sosunu dökelim .
- Fırça yardımı ile her tarafına yayalım kekimizi 2 saat kadar dinlendirelim daha sonra servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder