27 Eylül 2021 Pazartesi

Yoğurt Soslu Şeftalili Kek Tarifi

 

Yoğurt Soslu Şeftalili Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • 2 adet şeftali

    Yoğurt Soslu Şeftalili Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kek çırpma kabımızın içerisine yoğurt, sıvı yağ, toz şekeri ve vanilyayı alarak mikser yardımı ile 2 dakika çırpalım.
  • Bu karışımdan 1 su bardağı alarak buzdolabına kaldıralım.
  • Kalan karışımın içerisine yumurtaları kıralım .
  • 2 dakika kadar çırpalım .
  • Üzerine 2 su bardağı unu eleyerek karıştıralım.
  • En son kabartma tozunu ekleyelim ve tekrar karıştıralım .
  • Yuvarlak borcamı sıvı yağla yağlayalım ,daha sonra kek hamurumuzu dökelim.
  • Diğer yandan şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkaralım .
  • Yarım ay şeklinde ince ince doğrayalım.
  • Kekin üzerine her yerini kaplayacak şekilde dizelim .
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırına verelim fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirelim.
  • Fırından çıkan keki 2 dakika soğumaya bırakalım soğuyan kekin üzerine buzdolabına ayırmış olduğumuz yoğurt sosunu dökelim .
  • Fırça yardımı ile her tarafına yayalım kekimizi 2 saat kadar dinlendirelim daha sonra servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder