Fırında Sebzeli (Etsiz) Türlü Yemeği ( Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo patates
- 3 patlıcan
- 3 kabak
- 2 su bardağı domates konservesi
- 2 orta boy soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Salçayı açmak için 1 buçuk su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ(üzerinde gezdirmek için)
Baharatlar;
- 1 çay kaşığı zerdeçal (kullanmayadabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tozbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Damak tadınıza göre tuz(ben 2 çay kaşığı kullandım)
Fırında Sebzeli (Etsiz) Türlü Yemeği ( Çok Pratik) Tarifi Yapılışı
- İlk önce patates kabak ve patlıcanı yıkayıp küp küp doğruyoruz. Tepsiye koyuyoruz.
- Uygun bir tencereye Soğanları doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz, pembeleşince konserve domatesimizi koyup yüksek ateşte fokurdatıyoruz.
- Sosun altını kapatmadan içine tuzun yarısını, sarımsakları ve karabiber atın.
- Diğer baharatları tepsiye koyduğumuz sebzelerin üzerine koyup iyice elimizle harmanlayalım. Sosuda üzerine döküp iyice karıştıralım.
- Salça ve suyu karıştırıp sebzeleri yaydığımız tepsinin içine kaşık kaşık dağıtalım. Sıvı yağı üzerinde gezdirelim.
- Son dokunuşumuzda fırını 200 dereceye ayarlayıp 40 dk pişirmek olsun ama orta rafa koyalım lütfen alt üst aynı pişsin.Kendi fırınınızın ayarını siz tahmin edebilirsiniz bende bu şekilde pişti ve sonuç mükemmel 👍👍👍 Afiyet olsun herkese iyi akşamalar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder