Malzemeler
- 250 gram tuzsuz tereyağı ve ya margarin
- 3,5 su bardağı un
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 1,5 su bardağı tahin
- 1 yemek kaşığı kakao
Su bardağı ölçüm 200ml
Yapılışı
- Hazırlarından daha az maliyetle daha güzelini evinizde kolayca yapın 😊 Tarif için genişçe bir tencereyi ve ya tavayı ocağa alıp yağı içerisine ekleyelim.
- Yağ eridikten sonra unu azar azar ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak 15-20 dakika kadar kavuralım. Unun rengi değişmemeli sadece kokusu çıkmalı.
- Yeterince kavurduktan sonra pudra şekerinide azar azar ekleyip karıştırın. Son olarak tadını ekleyip 5 dakika kadar sürekli karıştırmaya devam edelim.
- Hazır olduktan sonra ocağı kapatıp helvamızın 2/3 nü ayıralım geriye kalanına ise kakao ekleyip helvaya yedirelim. Hazır olan helvasını steçle kaplanmış bir kaba ve ya kalıba gelişi güzel bir şekilde ilave edip oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim.
- Sonra ise buzdolabında dinlendirelim. 1 gece dinlendikten sonra çıkartıp servis edebilirsiniz. 3-4 haftaya kadar tazeliğini koruyacaktır 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder