9 Eylül 2021 Perşembe

Kemik Suyu Tarifi

 

Kemik Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 kg ilikli kemik
  • 1 demet maydanoz sapı
  • 3 baş iri soğan
  • 4 baş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 10 —15 adet tane kara biber
  • 4-5 adet defne yaprağı
  • 1 çay bardağı sirke

Kemik Suyu Tarifi Yapılışı

  1. İlikli kemiğimizi bir gece önceden üstünü kaplayacak şekilde suya koyalım.
  2. Sabah bir kaç kez yıkadığımız kemiği tencereye alıp kaynamaya bırakalım. Bir kaç taşım kaynayınca üzerinde oluşan köpüğü alalım.
  3. Sonra içine diğer malzemelerini katıp ocağı en kısık seviyeye alalım. Kapağını kapatalım. Ben 8 —10 saat arası kaynattım. İlikler tamamen boşalınca kemikleri tencereden alalım.
  4. Kemik suyunu blender dan geçirelim. Sonra süzgeçten süzüp karton bardaklara koyarak dondurucuda donduralım. Pilavlara, çorbalara rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ben makarna haşlarken makarna suyuna da katıyorum. Afiyet şifa olsun 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder