Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin 125 gram (oda ısısında yumuşamış)
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu yada 2 çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
İç malzemesi için;
- Kırılmış ceviz
Kalburabastı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.
- Daha sonra kalburabastı için tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
- En son kontrollü olarak un ekleyin kulak memesi kıvamında şekil alacak sertlikte bir hamur yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil vereceğiniz şeyin üstünde açın ortasına kırılmış ceviz koyup kapatın.
- Ben kalburum olmadığı için kızartma tenceresinin içinde olan telin üzerinde yaptım daha güzel şekil aldı. Siz istediğiniz şekli verebilirsiniz. Rendenin üzerinde de olur.
- Önceden ısıtılmış 180c’de kızarsan kadar pişirin.
- Piştikten sonra ilk sıcağı çıkınca sıcak tatlıyı soğuk şerbet verin. Afiyet olsun 💁🏻♀️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder