9 Eylül 2021 Perşembe

Kalburabastı Tarifi

 

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin 125 gram (oda ısısında yumuşamış)
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu yada 2 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

İç malzemesi için;

  • Kırılmış ceviz

    Kalburabastı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.
  • Daha sonra kalburabastı için tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • En son kontrollü olarak un ekleyin kulak memesi kıvamında şekil alacak sertlikte bir hamur yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil vereceğiniz şeyin üstünde açın ortasına kırılmış ceviz koyup kapatın.
  • Ben kalburum olmadığı için kızartma tenceresinin içinde olan telin üzerinde yaptım daha güzel şekil aldı. Siz istediğiniz şekli verebilirsiniz. Rendenin üzerinde de olur.
  • Önceden ısıtılmış 180c’de kızarsan kadar pişirin.
  • Piştikten sonra ilk sıcağı çıkınca sıcak tatlıyı soğuk şerbet verin. Afiyet olsun 💁🏻‍♀️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder