9 Eylül 2021 Perşembe

Siyez Unlu Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Siyez Unlu Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin( yarım paket)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta ( beyaz hamura sarısı üzerine)
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek yoğurt (ben süzme yoğurt kullandım)
  • 2 bardak un(un markasına göre az yada fazla olabilir)
  • 1 bardak siyez unu
  • 1 demek dereotu
  • Küçük bir kase beyaz peynir

    Siyez Unlu Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Margarin sıvı yağ, yumurta akı, tuz, sirkeyi bir kaba alıp karıştıralım.
  • Önce siyez ununu sonra kontrollü şekilde buğday ununu ekliyoruz.
  • Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Son olarak dereotunu hamurumuza yedirelim.
  • Yumurta büyüklüğünde bezeler alıp içerisine peynirimizi ekleyip bohça şeklinde kapatalım.
  • Elimizle yuvarlak şekil verip fırın tepsimize sıralayalım.
  • Üzerine yumurta sarımızı sürelim ve 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dk pişirelim.
  • Kıyır kıyır çok güzel ve yumuşacık oluyor. Şimdiden afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder