4 Eylül 2021 Cumartesi

Kayseri Yağlaması Tarifi

 

Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Bardak ölçüsü 200 ml

Kıymalı harç için

  • 700 gram kıyma
  • 4 adet orta boy soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz kekik karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon toz pulbiber 

    Kayseri Yağlaması Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için un harç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır karıştırılır un kontrollü olarak eklenir.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır. Üzeri örtülür 40 dakika mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan hamur tezgahın üzerine alınır 22 24 adet bezeye ayrılır merdane yardımıyla açılır.
  • Orta ateşte olan tavaya alınarak pişirilir.
  • Kıymalı harç için.
  • Soğan ve biber robottan geçirilir zeytin yağı koyulmuş tencerede kavrulur.
  • Kıyma eklenir kavurmaya devam edilir.
  • Tereyağ eklenir eridikten sonra domates ve salça eklenir sonra baharatlar ve tuz ilave edilir.
  • Son olarak kaynar su eklenir bir kaç dakika pişirilir ve ocağın altı kapatılır.
  • Yufkalar katlanır kenar kısımları harca batırılır tepsiye koyulur üzerine harç eklenir.
  • 12 kat bu şekilde hazırlanır üzerine sarımsaklı yoğurt eklenir. Bu malzemelerle 24 tane hazırlayabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder