11 Eylül 2021 Cumartesi

Kornişon Turşu Tarifi

 

Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler

Turşu için;

  • 3 kilo kornişon salatalık
  • 5 adet 1 litrelik kavanoz
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3_4 adet limon tuzu
  • 1 baş sarımsak hepsine göz kararı bölüştürün
  • Yeteri kadar kaynar su

    Kornişon Turşu Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle salatalıklarımızı güzelce yıkayıp sap, baş kısımlarını temizleyelim.
  • En altına biraz sarımsak koyup 1 litrelik kavanozlara diklemesine dizelim. Aralarına sarımsak atmayı unutmayın.
  • Tamamı bittikten sonra her bir kavanoza 1 çay bardağı sirke, 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 3-4 adet limon tuzunu ekleyip üzerlerine kaynar suyu dökelim ve hiç kullanılmamış temiz kapakları sıkıca kapatıp şöyle biraz çalkalayın ki içinde şeker ve tuz erisin.
  • Sonrasında baş aşağıya gelicek şekilde çevirelim.
  • Kaynar su koyduğumuz için kendisi vakumlanacaktır ek olarak bir şey yapmanıza gerek yok.
  • 1 gün boyunca hiç ellemeden iyice soğuyan turşuları ertesi gün serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
  • İster 10 gün sonra isterseniz kışın açıp tüketebilirsiniz🌼 şimdiden yapan herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder