Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler
Turşu için;
- 3 kilo kornişon salatalık
- 5 adet 1 litrelik kavanoz
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 3_4 adet limon tuzu
- 1 baş sarımsak hepsine göz kararı bölüştürün
- Yeteri kadar kaynar su
Kornişon Turşu Tarifi Yapılışı
- Öncelikle salatalıklarımızı güzelce yıkayıp sap, baş kısımlarını temizleyelim.
- En altına biraz sarımsak koyup 1 litrelik kavanozlara diklemesine dizelim. Aralarına sarımsak atmayı unutmayın.
- Tamamı bittikten sonra her bir kavanoza 1 çay bardağı sirke, 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 3-4 adet limon tuzunu ekleyip üzerlerine kaynar suyu dökelim ve hiç kullanılmamış temiz kapakları sıkıca kapatıp şöyle biraz çalkalayın ki içinde şeker ve tuz erisin.
- Sonrasında baş aşağıya gelicek şekilde çevirelim.
- Kaynar su koyduğumuz için kendisi vakumlanacaktır ek olarak bir şey yapmanıza gerek yok.
- 1 gün boyunca hiç ellemeden iyice soğuyan turşuları ertesi gün serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
- İster 10 gün sonra isterseniz kışın açıp tüketebilirsiniz🌼 şimdiden yapan herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder