Reyhan Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bağ reyhan
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 6-7 damla limon suyu
- 2 küçük parça limon tozu ( 1/2 (yarım) çay kaşığı)
- 1,5 litre kaynamış su
Reyhan Şerbeti Tarifi Yapılışı
- Reyhanlarımızı güzelce yıkayalım. Suyumuzu kaynatalım, şerbetimizin renginin daha güzel olması için reyhanlarımızı şeker ile ovalım üzerine limon suyunu ekleyelim daha sonra kaynar kaynar suyumuzu reyhanlarımızın üzerine ekleyelim.
- İçine limon tozunu da ekleyip şeker ve limon tozu eriyinceye kadar karıştıralım (limon tozu kullanmak istemezseniz yarım yada 1 tam limon suyu kullanabilirsiniz kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
- Şerbetimizin kapağını kapatıp 15 dk dinlenmeye bırakalım.
Not: Kesinlikle şerbetimizi kaynatmıyoruz sadece sıcak su ile demlendiriyoruz 15 dk sonunda içinden rengini veren reyhanlarımızın hepsini çıkarıp servis edeceğimiz sürahimize yada karafımıza alıyoruz. Soğuk içim servis önerisidir. Buz ile de tüketilebilir. Afiyet olsun. 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder