8 Eylül 2021 Çarşamba

Köz Biber Yatağında Tavuk Tarifi

Köz Biber Yatağında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kırmızı biber
  • Tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kekik

Üzeri için

  • Kaşar peyniri

    Köz Biber Yatağında Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Biberleri yıkayıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • 200 derece fırında 30 dakika közlüyoruz ve soğuduktan sonra orta kısmına bıçakla çizgi atıp içini temizliyoruz.
  • Tavukları tavanın içine alıyoruz ve suyunu salmalarını sağlıyoruz.
  • Salçasını, tuz ve baharatlarını da ekleyip karıştırıyoruz.
  • Biberlerimizin içini tavukla dolduruyoruz ve üzerine kaşar peyniri rendesi ekliyoruz.
  • Sıcak fırına biberleri tekrar koyuyoruz ve kaşarların erimesini sağlıyoruz.
  • Kaşarlar eridikten sonra servis tabağına alıyoruz ve servis yapıyoruz. Afiyet olsun. 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder