Köz Biber Yatağında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet kırmızı biber
- Tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- Pul biber
- Kimyon
- Karabiber
- Kekik
Üzeri için
- Kaşar peyniri
Köz Biber Yatağında Tavuk Tarifi Yapılışı
- Biberleri yıkayıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- 200 derece fırında 30 dakika közlüyoruz ve soğuduktan sonra orta kısmına bıçakla çizgi atıp içini temizliyoruz.
- Tavukları tavanın içine alıyoruz ve suyunu salmalarını sağlıyoruz.
- Salçasını, tuz ve baharatlarını da ekleyip karıştırıyoruz.
- Biberlerimizin içini tavukla dolduruyoruz ve üzerine kaşar peyniri rendesi ekliyoruz.
- Sıcak fırına biberleri tekrar koyuyoruz ve kaşarların erimesini sağlıyoruz.
- Kaşarlar eridikten sonra servis tabağına alıyoruz ve servis yapıyoruz. Afiyet olsun. 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder