8 Eylül 2021 Çarşamba

Sebzeli Tavuk Köftesi (Fırında) Tarifi

 

Sebzeli Tavuk Köftesi (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 3 tane patates
  • 1 tane rende soğan
  • 1 tane yumurta
  • 1 tane kapya biber (Rondodan geçirilmiş)
  • 1 su bardağı rende kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı çekilmiş bayat ekmek ya da galeta unu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Nane

    Sebzeli Tavuk Köftesi (Fırında) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavuk göğsü biraz küçültülerek rondodan çekilir ve kıyma haline getirilir.
  • Daha sonra yoğurma kabına alınan tavuk kıymasının üzerine yumurta, çekilmiş ekmek, un, rendelenen soğan ve kaşar peyniri, sarımsak, robotta çekilen biber, maydanoz eklenir.
  • Üzerine baharatlar ve salça da eklenerek bir güzel yoğrulur.
  • Köfte büyüklüğünde yuvarlak şekil verildikten sonra fırça ile üzerine zeytinyağı sürülür.
  • Patatesler küp küp doğranır. Baharatlar ve biraz yağ ile harmanlanıp borcam ya da fırın tepsisine yayılır.
  • Üzerine köfteler dizilir. Önceden ısıtılan 180 derece fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder