Sebzeli Tavuk Köftesi (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 parça tavuk göğsü
- 3 tane patates
- 1 tane rende soğan
- 1 tane yumurta
- 1 tane kapya biber (Rondodan geçirilmiş)
- 1 su bardağı rende kaşar peyniri
- Yarım çay bardağı çekilmiş bayat ekmek ya da galeta unu
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
- Nane
Sebzeli Tavuk Köftesi (Fırında) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuk göğsü biraz küçültülerek rondodan çekilir ve kıyma haline getirilir.
- Daha sonra yoğurma kabına alınan tavuk kıymasının üzerine yumurta, çekilmiş ekmek, un, rendelenen soğan ve kaşar peyniri, sarımsak, robotta çekilen biber, maydanoz eklenir.
- Üzerine baharatlar ve salça da eklenerek bir güzel yoğrulur.
- Köfte büyüklüğünde yuvarlak şekil verildikten sonra fırça ile üzerine zeytinyağı sürülür.
- Patatesler küp küp doğranır. Baharatlar ve biraz yağ ile harmanlanıp borcam ya da fırın tepsisine yayılır.
- Üzerine köfteler dizilir. Önceden ısıtılan 180 derece fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder